Polévka z černé čočky je velmi chutná a čas na přípravu i s vařením je cca 45 minut. Černá čočka má větší nutriční hodnotu než ostatní luštěniny a je velmi bohatá na vlákninu. Do husté polévky přidávám vejce, které s ní dokonale ladí.
SUROVINY:
300 g černé čočky
1,5 litru vody (vaříme v menším množství vody, p
okud máte raději polévky řidší, upravte množství vody dle vašich potřeb).
1 velká cibule nakrájená na kolečka
2 - 3 mrkve nakrájené na kolečka
4 větší brambory nakrájené na kostky
1 lžíce rajčatového protlaku
sůl & pepř
2 lžíce oleje
2 hrsti opražených bezlepkových ovesných vloček - na ochucení hotové polévky
POSTUP:
V hrnci na rozehřátém oleji orestujeme cibuli, mrkev a po chvíli přidáme brambory. Jakmile je zelenina připravená, přidáme protlak a omytou čočku. Zalejeme vodou, přidáme sůl a pepř a vaříme doměkka. Podáváme s vejcem a opečeným chlebem (já zvolila bezlepkový, který jsem si upekla v domácí pekárně).

 
Back to Top