![](https://cdn.myportfolio.com/10844439-c075-42a6-8636-7edb52090099/fb08444d-a846-4cec-84ca-1e2203562118_rw_1920.jpg?h=6a34a1722b05abd4e86aeaf9c56438df)
Potřebujeme:
250 g Bezlepkové směsi Zelená Adveni
300 ml vlažné vody
půl kostky čerstvého droždí
1 lžička cukru
1 lžička soli
1 lžička kmínu
1 lžíce oleje
250 g Bezlepkové směsi Zelená Adveni
300 ml vlažné vody
půl kostky čerstvého droždí
1 lžička cukru
1 lžička soli
1 lžička kmínu
1 lžíce oleje
Chléb lze upéct také v pekárně na chleba. Já si v ní nechala umíchat a vykynout těsto. Do formy jsem jako první dala tekuté suroviny a koření, mouku a na závěr droždí. Po umíchání a vykynutí jsem přendala chléb do ošatky vysypané rýžovou moukou. Nechala pod utěrkou kynout dalších cca 45 minut. Po nakynutí jsem bochník přenesla na nahřátý plech, nařízla a postříkala rozprašovačem s vlažnou vodou. Troubu jsem si předehřála na program horní - dolní ohřev a 250 °C. Na dno trouby jsem dala pekáč a do něj nalila cca litr vroucí vody. Troubu jsem rychle zavřela, aby pára zůstala uvnitř. Plech s chlebem jsem vložila do rozpálené trouby a pekla 10 minut. Poté jsem pekáč s vodou vyndala, snížila teplotu na 200 °C a pekla ještě cca 40 minut. Upečený chléb vyzkoušíme špejlí a pokud je hotový, necháme vychladnout na mřížce.
#bezlepku
![](https://cdn.myportfolio.com/10844439-c075-42a6-8636-7edb52090099/9833073c-c538-4a5e-8fc7-e9e14076635f_rw_1920.jpg?h=c26a435662b76c3163e3160e660faa4a)