​​​​​​​
Potřebujeme:
250 g Bezlepkové směsi Zelená Adveni
300 ml vlažné vody
půl kostky čerstvého droždí
1 lžička cukru
1 lžička soli
1 lžička kmínu
1 lžíce oleje
Chléb lze upéct také v pekárně na chleba. Já si v ní nechala umíchat a vykynout těsto. Do formy jsem jako první dala tekuté suroviny a koření, mouku a na závěr droždí. Po umíchání a vykynutí jsem přendala chléb do ošatky vysypané rýžovou moukou. Nechala pod utěrkou kynout dalších cca 45 minut. Po nakynutí jsem bochník přenesla na nahřátý plech, nařízla a postříkala rozprašovačem s vlažnou vodou. Troubu jsem si předehřála na program horní - dolní ohřev a 250 °C. Na dno trouby jsem dala pekáč a do něj nalila cca litr vroucí vody. Troubu jsem rychle zavřela, aby pára zůstala uvnitř. Plech s chlebem jsem vložila do rozpálené trouby a pekla 10 minut. Poté jsem pekáč s vodou vyndala, snížila teplotu na 200 °C a pekla ještě cca 40 minut. Upečený chléb vyzkoušíme špejlí a pokud je hotový, necháme vychladnout na mřížce.
#bezlepku
Back to Top