![](https://cdn.myportfolio.com/10844439-c075-42a6-8636-7edb52090099/8a140934-4be4-45cb-a8a6-c8112c0482c9_rw_1920.jpg?h=82d3f1d022fad03c0a81dee6b957fc41)
Potřebujeme:
1 kg vepřové pečeně bez kosti
sůl & pepř
1 lžíci olivového oleje
1 větší cibuli
2 lžičky sušeného česneku
1 lžičku kmínu
sůl & pepř
1 lžíci olivového oleje
1 větší cibuli
2 lžičky sušeného česneku
1 lžičku kmínu
Horní stranu masa nařežeme asi v centimetrových rozestupech. Maso osolíme a opepříme a okořeníme i v zářezech a následně svážeme provázkem tak, aby nám drželo požadovaný tvar. Cibuli nakrájíme na kostičky. Troubu si předehřejeme na 150 stupňů. Svázané maso potřeme olejem. Rozehřejeme si pánev a jakmile je horká, vložíme do ní maso. Opečeme ze všech stran dozlatova (každá strana cca 2 - 3 minuty). Opečené maso vyjmeme. Do výpeku dáme cibuli a koření (přidala jsem ještě asi lžíci grilovací hořčice). Jakmile je cibule tak, jak ji máme rádi, přilejeme cca 1 - 2 dcl vody. Do pekáče s mřížkou vložíme maso a dospod nalejeme cibulovou směs. Můžeme ještě přidat vodu. Vložíme do trouby a pečeme 5 až 10 minut. Snížíme teplotu na 120 stupňů a pečeme 1,5 - 2 hodiny. Z masa sundáme provázek a nakrájíme na plátky. Dobrou chuť :)