SUROVINY:
300 g kuřecího masa (já použila skelety)
1 l vody
200 ml mléka
100 g másla
2 mrkve
5 brambor
4 stroužky česneku
3 lžíce hladké mouky (dala jsem červenou Adveni)
sůl & pepř
5-7 kuliček nového koření
majoránka
POSTUP:
Nejprve si uvaříme kuřecí vývar tak, jak jsme zvyklí. Já přidávám k masu celou mrkev, celer a asi 4 stroužky česneku, pár kuliček nového koření, sůl a pepř. V průběhu vaření jsem si z polévky vytáhla zeleninu, aby se nerozvařila, a vývar nechala dále vařit. Mezitím jsem si nakrájela na kostky brambory, opekla je na pánvi s kouskem másla. Jakmile už byly skoro hotové, přidala jsem mrkev a celer, také nakrájené na drobno a dorestovala. 
Jakmile je vývar hotový, přecedíme jej a obereme maso od kosti. Vývar zahustíme jíškou z mléka a mouky. Vložíme do něj maso, necháme chvíli povařit  a na úplný závěr přidáme majoránku (s tou už polévku nevařím), kterou promneme v dlani, aby se více rozvoněla. Polévku jsem servírovala do misky, přidala jsem zeleninovou směs a restovaný bezlepkový chléb, který jsem tentokrát nekrájela na kostičky, ale natrhala.
Dobrou chuť
#bezlepku

Back to Top