Suroviny:
olivový olej 
cibule & česnek
větší mrkev 
1 lžička medu
krájená rajčata 1 plechovka (cca 400 - 500 g)
hlávková kapusta
mleté maso 500 g
předvařená dlouhozrnná rýže (cca 1/2 hrnku)
sůl & pepř
Postup přípravy:
Nejprve si připravíme omáčku. Olej rozehřejeme na pánvi, přidáme cibuli, mrkev a nakonec 3 stroužky česneku nakrájeného na tenké plátky.  Dále pak krájená rajčata, med a ochutíme solí a pepřem. 
Listy kapusty (vyšlo mi větších 9 ks na 500 g masa) jsem spařila vroucí vodou a nechala asi 8 minut odpočívat. Poté jsem propláchla ve studené vodě a nechala okapat.
V misce promícháme maso, předvařenou rýži, sůl, pepř, 2 špetky majoránky, prolisovaný česnek, 1 vejce a trochu strouhanky. Do středu každého listu vložíme vrchovatou lžíci náplně a list sbalíme do závitku. Švem dolů vložíme do pečící formy těsně vedle sebe, aby se nerozbalovaly. Pečeme 45 - 60 minut při 200°. Jako přílohu jsem připravila bramborové dukátky.
Dobrou chuť

Back to Top