​​​​​​​
Potřebujeme: 
3 lžíce oleje, 500 g kuřecích prsou, 1× velkou cibuli, 4 stroužky česneku nebo lžičku česnekové pasty, 4 větší rajčata, 150 ml kysané smetany, lžíci medu, 2 - 3 špetky tymiánu, lžíci sójové omáčky, sůl a pepř dle chuti.
Postup přípravy:
Kuřecí maso nakrájejte na větší kousky a dejte na chvíli marinovat (trocha oleje, sůl, pepř a sójová omáčka). Mezitím nakrájejte cibuli najemno a dejte na pánev orestovat. Na cibuli pak vložte maso. Orestované kuře dejte stranou do tepla, snižte teplotu a k cibuli přidejte nakrájená rajčata a česnek. Poduste. Ochuťte solí, pepřem, tymiánem a přidejte med. Poduste dalších cca 60 sekund, přidejte smetanu a tyčovým mixérem omáčku rozmixujte. Maso můžete vložit do omáčky, nebo servírovat zvlášť. 
Dobrou chuť.
Back to Top