Upřímně jsem netušila, jak moc je tohle jídlo dobrý!
RECEPT:
MARINÁDA:
750 g kuřecích prsou, 150 g bílého jogurtu, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky garam masaly, 1 lžička mleté kurkumy, 1/2 mletého chilli, 1 lžička mletého římského kmínu, 5 cm nastrouhaného zázvoru, 3 stroužky česneku
OMÁČKA:
3 lžíce másla (nebo ghí), 400 g drcených rajčat, 250 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce cukru, 2 lžičky soli
POSTUP:
Kuřecí prsa nakrájejte na kostky. Suroviny na marinádu smíchejte ve větší míse společně s nakrájeným kuřetem. Marinujte minimálně 3 hodiny, nejlépe přes noc.
Ve velké pánvi rozpusťte máslo. Maso vyndejte z marinády, ale neotírejte ji, a vložte do pánve na rozpuštěné máslo.
Maso smažte asi 3 minuty. Jakmile je kuřecí maso hotové, přidejte do pánve drcená rajčata, smetanu, cukr a sůl. Promíchejte a snižte plamen. Společně nechte vše vařit cca 20 minut. Pokud je potřeba, dosolte. Dozdobte čerstvým koriandrem. Podávejte s basmati rýží nebo indickým chlebem. Dobrou chuť! 
Back to Top