Na langoše potřebujeme: 400 g hladké mouky, 1 malý bílý jogurt (díky jogurtu je těsto vláčné a nenasaje příliš tuku), 1 lžíce oleje, půl lžičky cukru, lžička soli, 20 g čerstvého droždí, 150 ml vlažné vody (podle potřeby), olej na smažení
Těsto jsem si zpracovala v pekárně cca 45 minut. Když je těsto vykynuté, rozdělíme jej na bochánky a ty rozválíme na placky, které necháme ještě kynout, přibližně 15 minut. Poté můžeme hned smažit ve vyšší vrstvě oleje. Hotové langoše odložíme na talíř s papírovým ubrouskem, který odsaje přebytečný olej.
Dýni vydlabeme, nakrájíme na kostičky. Osolíme, přidáme vločky chilli, slunečnicová semínka, zakápneme olivovým olejem a dáme péct. Jakmile je dýně opečená, přidáme nivu a dopečeme.
Tahle kombinace je fakt vynikající. Dobrou chuť :)
Back to Top