Klasický oběd, který jsem jako malá měla moc ráda, když jej vařila moje babička. Šťavnaté maso a sýr spolu vytvoří dokonalý chuťový zážitek.
Potřebujeme:
vepřovou krkovici (já dělala z cca kila masa)
tvrdý sýr 300 g
sůl, pepř, drcený kmín, lžíce hořčice, 3 stroužky česneku
vejce 4 ks (2 do masové směsi + 2 na obalení)
rýžová mouka
bezlepková strouhanka
Postup přípravy:
Maso zbavíme toho, co se nám nelíbí, nakrájíme na menší kousky a pokud máte, tak umelte v masovém mlýnku. Já jej nasekala v mixéru. Sýr nastrouháme na hrubším struhadle a promícháme společně s masem, vejci a kořením. Přidala jsem trochu rýžové mouky. Masovou směs necháme odležet nejlépe přes noc v lednici, nebo alespoň 2 hodiny, aby směs ztuhla. 
Následně rozdělíme na stejné díly a vytvarujeme řízečky. Postupně je obalíme klasicky v trojobalu (rýžová mouka, vejce, bezlepková strouhanka). Pekla jsem v horkovzdušné fritéze cca 15 - 20 minut, v polovině jsem řízky obrátila.  
#bezlepku
Back to Top