![](https://cdn.myportfolio.com/10844439-c075-42a6-8636-7edb52090099/2d41b672-0f5e-45d6-b1d3-d66162b60a1d_rw_1920.jpg?h=bf51b23ce34485d8f30657e4546dfa46)
Luštěniny jsou stále hodně opomíjené a je to veliká škoda. Tento jednoduchý fazolový guláš vás jistě přesvědčí, abyste luštěniny vařili častěji. Recept je skromný, nepotřebujete maso, ale vystačíte si s kouskem uzeniny.
Potřebujeme: 500 g bílých fazolí, uzeninu dle chuti, rajský protlak, 3 lžičky mleté papriky, cibuli, chilli, 2 lžíce mouky, olej, sůl
Fazole namočíme přes noc do vody. Po nabobtnání je vložíme i s vodou do hrnce (kdo má tlakový, bude mít vaření jednodušší a rychlejší). Na cibulce osmažíme kousek uzeniny, přidáme fazole, zalejeme vodou, okořeníme a dusíme. Ke konci vaření jsem přidáme mletou papriku, chilli a protlak, krátce povaříme a zahustíme. Na pánvičce orestujeme uzeninu a nazdobíme jí hotové fazole.
Domácí houstičky:
Těsto jsem si umíchala v pekárně (200 ml vody, půl lžičky cukru, lžička soli, slunečnicová semínka, půl kostky čerstvého droždí, cca 300 g hladké mouky a trocha oleje). Vytvarovala jsem si malé houstičky a naskládala je do pekáče jako Honzovy buchty. Nechala nakynout. Pak jsem je potřela olivovým olejem smíchaným s provensálským kořením. Pekla jsem cca 20 minut při 180 stupních v předem vyhřáté troubě.
Těsto jsem si umíchala v pekárně (200 ml vody, půl lžičky cukru, lžička soli, slunečnicová semínka, půl kostky čerstvého droždí, cca 300 g hladké mouky a trocha oleje). Vytvarovala jsem si malé houstičky a naskládala je do pekáče jako Honzovy buchty. Nechala nakynout. Pak jsem je potřela olivovým olejem smíchaným s provensálským kořením. Pekla jsem cca 20 minut při 180 stupních v předem vyhřáté troubě.
![](https://cdn.myportfolio.com/10844439-c075-42a6-8636-7edb52090099/cde52a23-fb76-4b3e-a3d9-6c2feb50b3e9_rw_1920.jpg?h=857eb3f063e094f24e9fa854cc50d7fa)