+ bramborovo - batátové placky
Potřebujeme: 
600 - 700 g kuřecích prsou, 2 vejce, kukuřičnou strouhanku s lupínky, kukuřičnou mouku, 1 velký pomeranč, 4 snítky tymiánu, pár lístků bazalky, 250 g nízkotučného tvarohu ve vaničce, olivový olej, sůl, pepř
Maso očistíme a nakrájíme na malé řízečky. Osolíme a opepříme. Bylinky nasekáme a rozdělíme na polovinu. Pomeranč vymačkáme a jednu půlku smícháme s tvarohem a 8 lžícemi pomerančové šťávy. Dochutíme solí a pepřem. Já ještě přidala asi 3 lžíce švestkového chutney - recept ZDE. Promícháme a dáme vychladit do lednice. Zbývající pomerančovou šťávu smícháme s bylinkami a do této směsi naložíme alespoň na hodinu kuřecí maso. Připravené maso pak obalíme v kukuřičné mouce, následně v rozšlehaných a osolených vejcích, a nakonec v kukuřičné strouhance. Řízečky můžete péct v troubě na cca 200 °C. Já je pekla v horkovzdušné fritéze. V průběhu pečení maso otočíme. Podáváme s pomerančovým dipem a já dnes k řízečkům udělala bramborovo - batátové placky.
Recept na placky zde:
4 menší batáty, 8 menších brambor, sůl, pepř, majoránka, kmín, vejce a kukuřičná mouka. Brambory a batáty nastrouháme a smícháme s kořením. Lžící tvoříme placky, které smažíme klasicky na pánvi a nebo pečeme v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem.  
Back to Top