Suroviny
250 g suchých lasagní
boloňská omáčka
plátkový sýr dle chuti

Na bešamel:
2 - 3 lžíce másla
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
500 ml mléka
špetka soli
špetka čerstvě nastrouhaného muškátového květu nebo oříšku

Postup
Nejprve jsem si klasickým způsobem (jak ji máme rádi) uvařila boloňskou omáčku.
Před koncem vaření jsem se pustila do přípravy bešamelu: V kastrůlku jsem si rozehřála asi 2 lžíce másla. Jakmile se máslo rozpustilo a zabublalo, přidala jsem mouku a intenzivně míchala metličkou (musel mi přijít na pomoc Renda :)) Postupně jsem přilívala mléko a pořád jsme míchali, aby se nám bešamel nepřipálil. Vařila jsem cca 15 minut, v mezičase jsem jej ochutila a do hotového vmíchala ještě lžíci másla. 
Troubu jsem si předehřála na cca 180°C. Na dno pekáčku jsme rozetřeli trochu boloňské omáčky a na ni vložili první vrstvu lasagní. Pak několik lžic od obou omáček a několik plátků sýra a ve stejném sledu jsme vrstvili až do plného pekáčku. Je potřeba skončit omáčkami. Navrch jsem dala několik plátků sýra. Pekáček jsem zakryla víkem a vložila do vyhřáté trouby.
Doba pečení cca 40 -50 minut, pak jsem sundala víko a ještě dopékala cca 10 minut do zezlátnutí sýra. Po vytažení z trouby nechala asi 10 minut odpočinout, pak jsem zakrojila. 

Dobrou chuť ♡ 

You may also like

Back to Top