Jestli už netušíte, jak zužitkovat švestky ze zahrádky, zkuste tuto orientální variaci chutney. Hodí se k uzenému nebo grilovanému masu. 
Suroviny:
vypeckované švestky 1 kg, 1 jablko (nemusí být), 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, lžíce oleje, sůl, pepř, chilli, želírovací cukr (dala jsem asi 2 lžíce), vinný ocet (asi jedna lžíce), hřebíček dle chuti, lžíce rajského protlaku
Do pekáče jsem vložila vypeckované švestky, nakrájené jablko, na kostičky nakrájenou cibuli, stroužky česneku, koření a olej. Podlila jsem trochou vody a nechala přibližně hodinu péct. Pak jsem přidala vinný ocet a ještě chvíli pekla. Hotovou směs jsem přendala do vyššího hrnce, tyčovým mixérem rozmixovala, dala ještě provařit s želírovacím cukrem, dochutila solí a přisladila (každý dle chuti), a hotovou směsí jsem naplnila sklenice. Pokud necháte chutney v lednici uležet, jeho chuť se ještě zvýrazní.
Back to Top