Fotím s PPSOP.cz do FotoProjektu 52 a jedno z témat v týdnu 41 bylo "Óda na hrušku".
Jelikož jsem nechtěla mít jen tak nějakou fotku, tak jsem přemýšlela jak mít fotku jinou a kreativní, no a nápad naštěstí přišel.
Tentokrát přidám i recept ☺
Ingredience:
4 hrušky
3 šálky vody
2 šálky cukru
2/3 šálku medu
1 citron, umytý a rozpůlený
3 tyčinky skořice
8 celých hřebíčků
1 list listového těsta
1 vejce na potření
Postup:
Oloupejte hrušky a nechte stonky. Hrušce ukrojte prdelku tak, aby stála. 
V hrnci smíchejte vodu, cukr, med, plátky citronu, skořici a hřebíček. Za občasného míchání přiveďte k varu. Snižte teplotu na středně nízkou a poté přidejte hrušky do sirupu. Hrušky duste v sirupu po dobu 15 minut.
Hrušky vyjměte lžící na plech a nechte 5 minut vychladnout. Sirup přeceďte, poté nalijte zpět do hrnce a na mírném ohni přiveďte k varu. Dusíme dalších 15-20 minut, dokud nebude hustý a sirupovitý. Mezitím předehřejte troubu na 180° C. Rozložte listové těsto. Nakrájejte na plátky o šířce 1,5 cm a pak je lehce potřete rozšlehaným vejcem. Počínaje dnem zabalte každou hrušku do listového těsta. Když jeden proužek končí, přidejte další, dokud hruška není úplně zabalená. Pečeme 25-30 minut, dokud nejsou zlatohnědé a nafouklé. Podávejte teplé, pokapané sirupem.
Tip: Medový sirup lze skladovat při pokojové teplotě po dobu jednoho měsíce. Zkuste pokapat na jogurt, ovesné vločky apod.,  kdekoli, kde byste normálně používali med.
P.S.: Byly vynikající! 

You may also like

Back to Top