![](https://cdn.myportfolio.com/10844439-c075-42a6-8636-7edb52090099/c8b50f01-67a7-4215-805f-e1f0f290d845_rw_1200.jpg?h=d184b0966a4c1b39c6baf100f7ed7774)
400g hladké mouky
200g polohrubé mouky
1/2 kostky droždí (20g)
trocha mletého muškátového oříšku
70g másla
100g cukru
5g soli
2 žloutky
175g mléka
100g smetany
Na pomašlování bílek smíchaný s mlékem
Med na potření po upečení
200g polohrubé mouky
1/2 kostky droždí (20g)
trocha mletého muškátového oříšku
70g másla
100g cukru
5g soli
2 žloutky
175g mléka
100g smetany
Na pomašlování bílek smíchaný s mlékem
Med na potření po upečení
Jelikož jsem pekla v noci a času bylo málo, tak jsem si postup zjednodušila a ničemu to nevadilo.
Do mísy jsem dala mouku, droždí, 2/3 mléka a sůl a promíchala. Šoupla jsem ostatní suroviny a cca 30 minut zpracovávala v hladké těsto (já rukama, robota nemám). Nechala jsem asi hodinu kynout. Po té jsem jej rozdělila na stejné dílky a vytvarovala různé tvary jidášků. Ty následně kynuly ještě na plechu. Před pečením jsem pomašlovala a šup s nimi do trouby na cca 200 °C 10 - 12 minut. Po upečení jsem potřela jidášky roztopeným medem.
Jsou vážně vynikající.