Občas už upřímně nevím, co si udělat k obědu, tak brouzdám po internetu a hledám něco, co si uvařit a šlo by přizpůsobit dietě. Padl mi do oka recept na Španělské ptáčky a jelikož jsem věděla, že mám na mrazáku libové plátky hovězího masa, tak jsem si řekla, že si jej přizpůsobím tak, abych si mohla dát zase něco jiného k jídlu. No a chutnalo i dětem :)
Potřebujeme:
4 plátky libového hovězího masa
2-3 mrkve
2-3 libové párky vhodné pro dietu č.4 (já použila krůtí s obsahem 92% masa)
sůl
bylinky

Plátky masa si naklepeme, osolíme. Na naklepané maso položíme na hranolky nakrájenou mrkev a párek, zatočíme a svážeme kuchyňským provázkem. Vložíme do zapékací misky a posypeme bylinkami. Přidáme k masu na kolečka pokrájenou mrkev a párek, které zůstalo z plnění. Zalejeme vodou tak, aby maso bylo ponořeno a dáme dusit do trouby na cca 1 - 1,5 na 200° stupňů. Jako přílohu si uvaříme rýži. 
Dobrou chuť.
Back to Top