​​​​​​​
1) Na domácí švestková povidla si připravíme dobře vyzrálé, až přezrálé švestky. Dále budeme potřebovat cukr a citronovou šťávu. Cukr používáme podle libosti. U přezrálých švestek ani není potřeba (zhruba 100 g na 1 kg vypeckovaného ovoce).
2) Švestky zbavíme stopek, řádně omyjeme a necháme okapat. Všechny švestky řádně vypeckujeme.
3) Vypeckované švestky dáme péct do trouby na cca 30 minut. Pak zasypeme polovinou cukru. Pečeme dalších 15 minut, zasypeme zbytkem cukru a přidáme dle chuti koření (já dala skořici a hřebíček). Dopékáme ještě dalších 15 minut. Při pečení nemícháme.
4) Upečené švestky rozmixujeme, popřípadě dochutíme a plníme do sklenic.
Back to Top