![](https://cdn.myportfolio.com/10844439-c075-42a6-8636-7edb52090099/176050b6-f452-4397-be62-fb0a3edafa12_rw_1920.jpg?h=431ee2489477413233f30cae4b3ae9f3)
Původní recept zněl: Kuřecí satay s arašídovou omáčkou, ale jelikož nikdo z nás nijak nemusíme arašídovou omáčku, tak jsem si recept přizpůsobila dle sebe.
KUŘECÍ SATAY
500 g kuřecího masa
Šmakoun
1 lžička třtinového cukru
3 stroužky česneku
kousek nastrouhaného zázvoru
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce sladkokyselé omáčky
500 g kuřecího masa
Šmakoun
1 lžička třtinového cukru
3 stroužky česneku
kousek nastrouhaného zázvoru
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce sladkokyselé omáčky
Kuřecí maso nakrájejte na kostičky a dejte do mísy. Přidejte nastrouhaný česnek, zázvor, cukr, sladkokyselou a sójovou omáčku a vše důkladně prsty promíchejte.
Nechte odležet na cca 30 minut. Maso a šmakoun napíchejte na špejle a grilujte ze všech stran dozlatova.
Nechte odležet na cca 30 minut. Maso a šmakoun napíchejte na špejle a grilujte ze všech stran dozlatova.
Jako přílohu jsem upekla nové brambory a udělala Tzatziky
DOBROU CHUŤ