Focaccia je typický italský chléb, který si můžete z několika málo ingrediencí připravit sami doma. A ve finále je pouze na vás, čím si ji dochutíte.
SUROVINY:
hladká mouka 500 g
teplá voda 400 ml
sušené droždí (na 500 g mouky) 1 balíček (nebo 1/2 kostky čerstvého)
sůl 2,5 lžičky
olivový olej
provensálské koření, čerstvá bazalka
Do mouky jsem si dala teplou vodu a přisypala droždí a sůl. Těsto jsem dala zpracovat do domácí pekárny na cca 20minut. Posléze jsem přidala bylinky (čerstvou bazalku a provensálské koření) a nechala ještě cca 10 minut zpracovávat. 
Do pečící formy jsem si vložila pečící papír, přelila těsto, překryla utěrkou a nechala ještě 30 minut kynout. Mezitím jsem si připravila zeleninu (cherry rajčátka, olivy, cibuli, papriku a čerstvou bazalku) na ozdobu. Jakmile byl povrch těsta jemně "oschlý" udělala jsem do těsta dolíčky a nalila na něj olivový olej. Ozdobila a dala péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C a na 30 minut. Dobrou chuť :) 

You may also like

Back to Top